Krajicek Plaza Boswinkel verandert in mega-speeltuin

  • Home
  • Nieuws
  • Krajicek Plaza Boswinkel verandert in mega-speeltuin

Op het terrein worden interactieve toestellen van Yalp geplaatst. De gemeente, de Krajicek Foundation en Yalp sport- en speeltoestellen hebben daarvoor de handen ineen geslagen.

Om de plannen te realiseren is het bestaande tennisnet weggehaald. De tennisfunctie komt straks in de te plaatsen speeltoestellen terug, een eis van de Krajicek Foundation. Ook andere bewegingsvaardigheden komen aan bod. Zo komt er een interactieve voetbalwand -en sportveld, een bootcamp zone, een outdoor classroom met interactieve spelelementen, een beweegtuin voor ouderen en een klim- en klautertoestel. 

De speelplek in Boswinkel krijgt ook een maatschappelijke functie. Buurtsportcoaches en Krajicek Scholarshippers geven gratis sport- en spelbegeleiding, en er worden lokale sporttoernooien en sociale evenementen gehouden die toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners. Scholarshippers zijn jongeren die een studiebeurs krijgen van de Krajicek Foundation en die in ruil daarvoor minimaal 100 uur vrijwilligerswerk verrichten in hun buurt. 

De werkzaamheden beginnen zaterdagmorgen om 08.00 uur. Buurtbewoners en vrijwilligers doen de hele dag mee met de opbouw van de speeltoestellen. Om 16.45 uur verricht wethouder Jurgen van Houdt de officiële opening.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, artist impression: Yalp

Share our website