Mooie samenwerking Gemeente Enschede en de SES op het gebied van biodiversiteit

  • Home
  • Nieuws
  • Mooie samenwerking Gemeente Enschede en de SES op het gebied van biodiversiteitMooie samenwerking Gemeente Enschede en de SES op het gebied van biodiversiteit


Op een winderige 24 januari staken de leerlingen van groep 5 van de Europaschool in de wijk Boswinkel hun handen uit de mouwen! Ze plantten een zee van bloembollen in Speeltuin Boswinkel, bijgestaan door onder anderen Ben Weernink en andere enthousiaste medewerkers van Onderhoud Enschede BV. Er werden heel wat tegels gelicht op het toch wel wat saaie speelplein; de vrijgekomen schrale grond werd vervangen door vruchtbare aarde en talloze bloembollen werden door de enthousiaste kinderen geplant.

Binnenkort zal Speeltuin Boswinkel vol staan met kleurrijke tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers. Een feest voor het oog en een paradijs voor vlinders, bijen en hommels! Bij elk bezoek aan de speeltuin kunnen de kinderen nu zien hoe hun harde werk vruchten heeft afgeworpen en hoe fleurig en vrolijk hun speeltuin is geworden!

Speeltuin Boswinkel was de laatste van de zes speeltuinen, verspreid over de verschillende stadsdelen, waar grote hoeveelheden bloembollen werden geplant en waar hier en daar aanpassingen werden gedaan om de speeltuin groener en diverser te maken. Dit alles in het kader van een mooi samenwerkingsproject op het gebied van biodiversiteit tussen de gemeente Enschede en de SES.

Biodiversiteit staat hoog in het vaandel bij zowel de gemeente Enschede als de SES. Ook de SES wil haar speeltuinen vergroenen, de biodiversiteit verhogen en zoveel mogelijk kinderen bij dit proces betrekken.

De SES waardeert de samenwerking met de Gemeente Enschede op dit gebied enorm en verheugt zich nu al op de aanblik van de miniatuur Keukenhof in onze speeltuinen!

De foto’s in deze collage zijn gemaakt door Koos Mavrakis.

#gemeenteenschede #stichtingenschedesespeeltuinen #ses #enschede #boswinkel #europaschool #biodiversiteit #speeltuin #speeltuinen

Share our website