​Enschedese Speeltuinen Gastvrij

Enschedese Speeltuinen Gastvrij

 

De workshop 'Enschedese Speeltuinen Gastvrij' werd gedurende de periode december 2020 - maart 2021 gegeven op verschillende speeltuinen in Enschede. De workshop was een initiatief van de Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) en de DCW. Gegeven werd de cursus door William Hekman, geassisteerd door Brechtje Trebbe en Lisette Put van de DCW.


Het begrip  'gastvrijheid’ in relatie tot de functie van speeltuinbeheerder stond tijdens deze ‘workshop centraal. Tijdens vier bijeenkomsten werden de twintig beheerders van de Enschedese Speeltuinen bewust gemaakt van het feit dat dat zij hét gezicht zijn van de speeltuin en als belangrijkste factor in de beleving van de gasten gelden. Tijdens de workshop werden thema's als ‘de vent is de tent’, goede communicatie, (persoonlijke) verbeterpunten, de dramadriehoek en omgang met klachten behandeld. Dit alles met als doel het enorme belang van goed en professioneel gastheerschap op onze speeltuinen te onderstrepen en te bevorderen. 
 
Voor de deelnemers bood de workshop, naast veel (zelf)inzicht, tevens de mogelijkheid om van gedachten met medebeheerders te wisselen en ervaringen te delen. Dit werd als zeer positief ervaren.

Tijdens de laatste bijeenkomst, welke gehouden werd in Glanerbrug, werden knel- en verbeterpunten geïnventariseerd, met als doel hieraan te gaan werken tot aan de terugkomdag, welke aan het eind van het jaar gehouden gaat worden.

Aan het eind van de laatste workshop kreeg elke deelnemer een fraaie sleutelhanger als herinnering uit handen van Henja Bartelink, directeur van de Stichting Enschedese Speeltuinen, aangeboden. Als opsteker en blijvend aandachtspunt was, naast de voornaam van de cursist, de tekst ‘Speeltuinen Gastvrij’ gedrukt op de sleutelhanger.

Het is de bedoeling om ook in de toekomst workshops te organiseren, mede in het kader van duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Een foto-impressie van de laatste middag van de workshop is hier te vinden: https://bit.ly/3frselO
Share our website